A szépség minden nőben ott van, én csak kiemelem

Rabindranath Tagore, a híres költő, egyszer azt mondta: “A szépség egyszerűen a valóság a szeretet szemével nézve.” Ezek a szavak mély igazságot hordoznak magukban, és arra emlékeztetne, hogy a szépség sokkal több, mint amit a tükörben vagy a fényképeken látunk.

Korunk óriási ellentmondása az, hogy sok nő különleges szeretne lenni, ami egyáltalán nem probléma. Mindannyian különlegesek vagyunk a magunk módján, és ezt ünnepelni kellene. Azonban ebben a törekvésben gyakran elcsúszunk egy olyan útra, ahol megpróbálunk megfelelni a mindenkori szépségideálnak. Ennek eredményeképpen filtereket, retusálást és különböző alkalmazásokat használunk, hogy megteremtsük azt az “ideális” képet magunkról.

Az igazi probléma az, hogy ezek a retusált és módosított képek egy olyan torz tükröt hoznak létre, amely nem tükrözi a valóságot. Ahelyett, hogy elfogadnánk és szeretnénk magunkat a valóságban, egy olyan képet próbálunk megteremteni, amely nem létezik. Minden új szépségideál, legyen az a pufi babaarc vagy a beesett arc, csak egy rövid ideig marad aktuális, és utána valami más jön.

A fontos üzenet itt az, hogy minden nő szép a maga módján. Nem kell megfelelni az ideáloknak, mert azok állandóan változnak. Az igazi szépség a saját egyediségünkből fakad, és nem az alapján mérhető, hogy mennyire hasonlítunk valami meghatározott normához.

Nem használok retusálást a saját fotóimon. Hiszek a valóságban és az önkifejezésben, és nem akarom elrejteni vagy módosítani önmagam és a hibáim.

Az igazi szépség nem retusált képekben rejlik, hanem az önbizalomban, az önkifejezésben és az önmegértésben. Minden nő csodálatos és egyedi, és nem kell megfelelni egy olyan ideálnak, amely mindig változik.

Boldog Nőnapot mindannyiunknak, és ünnepeljük azt a szépséget, ami belülről fakad! ❤️