NAGYCSILLA

PERMANENT MAKE UP

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan készül a sminktetoválás?

Mielőtt bármihez hozzáfognánk, részletesen átbeszéljük az elképzeléseket. Meg kell ismerni a vendég személyiségét, stílusát, életvitelét és sminkelési szokásait. Minden vendég számára személyre szabott sminktetoválást készítünk.

A beszélgetést követően megtervezzük a sminktetoválást. Ceruzával rajzott készítünk, ami megmutatja, milyen formájú lesz az elkészült sminktetoválás. A tervezés addig tart, amíg a vendég tökéletesen elégedett lesz a várható eredménnyel. A pigmentálás csak ezután kezdődik. A tetoválás elkészülte után útmutatást adunk arról, hogy mi a teendő a 6 hét múlva esedékes korrekcióig. 

 A sminktetoválást követő 6 hét múlva a korrekción, ellenőrizzük a festékbeépülést, valamint tökéletesítjük az eredményt. Tetoválás ekkor is történik, igény esetén formai és színbeli változtatásokat is elvégzünk. Ez természetesen benne van az árban, hiszen csak a korrekció után tekinthető véglegesnek a sminktetoválás. Az utóápolást a korrekció után is végezni kell még 3-4 hétig, ami alatt a festékbeépülés teljesen végbemegy. Ezt követően nincs további teendő, évekig élvezhetjük a sminktetoválás előnyeit és elfelejthetjük a napi sminkelés gondjait.

Kockázatos-e a sminktetoválás?

A sminktetoválás állandó nem tudjuk lemosni, ezért elkészítését körültekintően kell megtervezni, elkészíteni.

Forma: a sminktetoválás megtervezése nagyon fontos. A profi szakember először ceruzával megtervezi, megrajzolja a sminktetoválást, és csak azután kezd a munkához, ha a vendég tökéletesen elégedett a várható eredménnyel. Így a vendég előre látja, milyen lesz, a végeredmény.

Szín: a professzionális sminktetoválás esetén a festék mindig bent marad a bőrben. Ha olcsó, rossz minőségű géppel készül a tetoválás, akkor néhány hét után foltos lehet vagy el is halványulhat az eredmény. Ha egy szakember profi sminktetováló géppel és minőségi festékkel megfelelően dolgozik, akkor a festék mindig bent marad a bőrben, és a sminktetoválás tartósan szép marad.

Kinek ajánlott a szemöldöktetoválás?

A szemöldöktetoválás a leggyakrabban kért sminktetoválás abban az esetben ha: 

– Ha hiányos illetve megritkult, 
– Ha formátlan vagy a szemöldök vége hiányzik,
– Ha túl világos,
– Ha teljesen kikopott. 
Egy szépen ívelt szemöldök kiemeli az arc szépségét.

Kinek ajánlott a szemhéjtetoválás? 

A szemhéjtetoválás az egyik legpraktikusabb női dolog,
– Ha mindennap sminkeled magad és kevés az időd (időt spórolhatsz meg),
– Ha könnyen elmosódik, elkenődik,
– Ha sportolsz és szeretnél sportolás közben is jól kinézni, a szemhéjtetoválás futás, úszás és szaunázás közben is fix marad,
– Ha szemüveges vagy és ez nehezíti a smink elkészítését,
– Az apróbb szemeket nagyítja, a szép szemeket kiemeli,
– Vagy, csak azért mert szeretnél, mindig egy tökéletes szemhéjsminket.

Kinek ajánlott az ajaktetoválás? 

Abban az esetben ha:
– Az ajkaink általában nem egyformák,
– Felsőajak vékonyabb, mint az alsó,
– Az ajak kontúrvonala elmosódott,
– Az ajkak bal és jobb oldala nem egyforma,
– Szintelen ajkak,
– Ha a száj formája nem tökéletes.
A tetoválással optikailag növelhető az ajakak volumene. A szájsatírozással új formát tudunk készíteni, vagy csak kihangsúlyozzuk a már meglévő szép ajkakat. Mindenkinek személyre szabottan rajzoljuk meg a formát és választunk színt.

Sminktetoválás utáni regenerálódás

Szemöldöktetoválás után rögtön visszatérhetünk a napi rutinunkhoz, az arcunk nem lesz meggyötört, duzzadt, mivel itt elég vastag a bőr és a tetoválás nem irritálja.
A szemhéj és az ajak területén a bőr érzékenyebb, így a tetoválást követően a terület az egyéni adottságoktól függően általában megduzzad. A szemhéjtetoválásnál minimális vagy közepes a duzzanat, szájtetoválásnál viszont néhány órára akár a duplájára is duzzadhat a bőrfelület, ami természetes velejárója e területek sminktetoválásának. Szemhéjtetoválás után néhány órával a duzzanat már leapad, így munkába is lehet menni, a szájtetoválás napjára viszont ne tervezzünk munkát, mert a duzzanat csak egy nap alatt múlik el.
Ajánlom a pénteket a sminktetoválás napjaként, így az egész hétvégét a regenerálódásnak szentelhetjük.

Miért van szükség korrekcióra?

A korrekció alkalmával lehetőséged van arra, hogy a néhány hete elkészült sminktetoválásodat korrigáljuk. Ha először bizonytalan voltál a színválasztásnál, vagy a tetoválás formáján, akkor 3 hónapon belül a korrekció INGYENES.

Sminktetoválás ápolása

A sminktetoválást télen és nyáron is érdemes ápolni, hogy sokáig szép maradjon.

Téli ápolás: a téli hidegben könnyebben kiszárad a bőr. A sminktetoválásnak nem tesz jót a szárazság, mert könnyebben kifakul a szín. A szájra és a szemöldökre jobban oda kell figyelni. Javasolt a magas E-vitamin tartalmú krém, ami segít megőrizni a bőr hidratáltságát. Téli sportoknál érdemes magas faktorszámú krémet használni, szem vagy szemöldöktetoválás esetén pedig szemüveget használjunk, hogy jobban védjük az arcot és a szemet.
Nyári ápolás: nyáron az erős napsütés (UV sugárzás) nem tesz jót a sminktetoválásnak. A szemöldöktetoválás könnyen elszíneződhet, a barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek pedig kékülhetnek. Használjunk, magas faktorszámú fényvédő krémet sminktetoválásunkra, ezzel kivédhetjük az elszíneződésüket.
Friss sminktetoválás: a friss sminktetoválást naponta többször kell krémezni, legalább 4x 5x. Különben kiszárad és az nem tesz jót a tetoválásnak, mint ahogy az erős napsütés sem. Az uszoda és a szauna 4 hétig higiéniai okokból kerülendő. A festék néhány hét alatt beépül, stabilizálódik és elnyeri végleges árnyalatát.

Mit tegyél az elrontott sminktetoválásoddal?

Keress profi szakembert és kérj konzultációt. Egyszerűbb esetben a sminktetováló mester elfedő pigmentálással lefedi a nem kívánt részeket. A lefedés 1-3 alkalmat jelent. Ezt követően elkészíti az új munkát.
Komolyabb esetben lézeres eltávolításra van szükség. Ezt mindig orvos végezze, aki erre specializálódott. A lézeres eljárás 4-10 alkalmat jelent. Miután az orvos elérte, amit lehet, jöhet a már új sminktetoválás elkészítése.
Kizárólag olyan sminktetováló mesterre szabad bízni a sminktetoválás elkészítését, aki hivatásszerűen ezzel foglalkozik. Napi rendszerességgel kell tetoválnia a rutin miatt. Profi sminktetováló gép, amivel kevesen rendelkeznek a magas ára miatt. Festék, ami színtartó, allergia tesztelt és esztétikus.

Sminktetoválás menstruációs ciklus alatt

 A ciklus alatt a nők érzékenyebbek, lelkiállapotuk ingadozhat. Ez alatt az időszak alatt a bőr is másképp viselkedik, ezért sminktetoválás során nehezebben veheti fel a festéket. Egyéb változást a menstruációs ciklus nem okoz, a sminktetoválást biztonságosan elkészíthető, még ha a folyamat egy kicsit tovább is tart.

Sminktetoválás herpesz esetén

Kint lévő herpesz esetén nem készítünk sminktetoválást. Meg kell várni, míg teljesen meggyógyul. Fontos, hogy a sminktetoválást követő 3-6 hét alatt, ne újuljon ki. A sminktetoválás előtt 2 nappal javasolt elkezdeni a Telviran szedését. A 400 mg-os tabletta ajánlott, napi 5×1 adagolásban. A Telviran vényre kapható.